בטון מוחלק לחוץ או לפנים במחיר הכי משתלם שיש!
מה זה בטון מוחלק, איפה אפשר ומומלץ ליישם אותו, איפה כדאי להימנע מכך, מה היתרונות והחסרונות שלו, מה האפשרויות שהוא מספק, איך מיישמים אותו וכמה זה עולה? כל זאת ועוד כאן לפניכם.
בשנים האחרונות יש להיט חם בתחום השיפוצים שלא רבים הפכו למודעים אליו, אך בהחלט ראו אותו והתרשמו ממנו גם מבלי לזהות במה בדיוק מדובר. אנחנו מדברים על הבטון המוחלק, שמאפשר ליהנות מכל העולמות האפשריים בתחום עיצוב הפנים והחוץ במחיר זול ובלי להתפשר על איכות. לא מדובר בבטון המכוער והמחוספס שכולם מכירים ושמזכיר יותר אתר בנייה מאשר בית משופץ, אלא בשיטה חדשנית ומודרנית שבה נעשה שימוש רק בעשורים האחרונים, לרוב בבתים של עשירים, אולם כיום זה זמין לכולם. דרך פורטל המשפצים בישראל תוכלו למצוא קבלן מומלץ לבטון מוחלק בחינם וללא התחייבות, כשאנחנו עובדים בפריסה ארצית ללא שום מגבלה – ממטולה ועד אילת. אנחנו מתחייבים לספק לכם את הצעת המחיר הזולה ביותר, ונשווה עבורכם מחירים כדי לעזור לכם למצוא את קבלן השיפוצים הזול והמומלץ ביותר עבורכם.
בטון מוחלק מחיר למטר הכי זול שתמצאו
מגוון צבעים וטקסטורות לבחירה
רמת גימור בסטנדרט גבוה
ביצוע בטון מוחלק לריצוף, מדרגות, קירות ותקרה
15 שנות ניסיון ומאות עבודות שביצענו
שירות בפריסה ארצית רחבה
לפגישת ייעוץ בחינם והצעת מחיר חייגו:
055-9380-185
מה זה בטון מוחלק?
כפי שאתם בטח מבינים מהשם, מדובר בבטון חלק לחלוטין, מה שמבדיל אותו מיציקות בטון אחרות שלרוב מחוספסות ובעלות נקבים. כדי ליצור רצפת בטון מוחלק מעבירים את השכבה העליונה של הבטון תהליכים של החלקה ודחיסה פעם אחר פעם, ואט אט מרקם הבטון משתנה והופך מגס לחלק לגמרי. בסופו של דבר מתקבל משטח דקורטיבי, אחיד ורציף, כשניתן לשלוט בגוון או בטקסטורה שלו וליצור שלל עיצובים מיוחדים ומרשימים.
בתמונה – משאית היוצקת בטון לתוך בניין
בטון מוחלק לרצפה, קיר, תקרה ועוד – הכול אפשרי עם בטון
הבטון הוא חומר שמאוד נוח לעבוד איתו על כל משטח, ולמעשה ניתן לחפות איתו כמעט כל דבר. בטון מוחלק על קיר או רצפה נעשה בשיטה הקלאסית, בעוד שלחיפוי משטחים אחרים, כמו תקרה או אפילו אמבטיות, רצוי להשתמש במיקרוטופינג. השימוש במיקרוטופינג באופן כללי מומלץ יותר בחללים רטובים, משום שהוא עמיד בפני מים ומונע כל אפשרות של היווצרות עובש או התפתחות פטריות.
ניתן כמובן גם לרצף בשיטה זו גגות או מרפסות, אך יש דבר אחד שחשוב מאוד לציין – הבטון המוחלק מוסיף גובה של עד 15 ס"מ, לכן רצוי לוודא שתוספת שכזו לא תהווה בעיה באזור שבו רוצים ליישם אותו. בנוסף לכל יש לשקול גם חיפוי בטון מוחלק למדרגות – הן בתוך הבית והן מחוץ לבית. במקרה שכזה, כמו במקרים רבים אחרים, יש להשתמש בחומר אנטי סליפ כדי למנוע החלקה, שכן הבטון לא רק מוחלק, אלא גם מחליק.
מדרגות כניסה לבית בבטון מוחלק
איפה כדאי לעשות בטון מוחלק?
הסגנון העיצובי הזה מתאים לכל אזור שבו תרצו להדגיש אווירה יוקרתית, לכן בטון מוחלק לבית פרטי זו אחת הבחירות הנפוצות כיום בקרב כל מי שעושה שיפוץ בבית. בה בעת, מדובר במשטח שאינו מצריך תחזוקה רבה ושקל מאוד לניקוי, על כן משתמשים בו במוסדות ציבוריים או במבנים שבהם יש תנועה רבה של אנשים. שתי התכונות האלו הופכות אותו גם למושלם עבור בתי עסק, בין היתר מסעדות, בתי קפה, אולמות אירועים ומשרדי הייטק.
גם בחללי חוץ ניתן להשתמש בו, כשלא מעט אנשים בוחרים לשפץ את חצר הבית עם בטון מוחלק לגינה. היופי זה שאפשר לעצב את משטח הבטון בכל צורה שבוחרים בעזרת הטבעה – אפילו ליצירת מראה מרוצף – ובה בעת למנוע כל אפשרות של צמיחת עשבים שוטים דרך ה"ריצוף". ניתן ומומלץ אפילו לרצף את החניה איתו, שכן בטון מוחלק לחניה נשאר שלם בכל תנאי מזג האוויר ותחת כל המשקלים.
איפה לא מומלץ לעשות בטון מוחלק?
בראש ובראשונה צריך לדעת שאי אפשר ליישם בטון מוחלק על ריצוף קיים בשיטה הקלאסית. לכן אם הרצפה שלכם כבר מרוצפת, חשוב שתדעו שחלק מהעבודה תכלול פירוק של הריצוף הקיים, מה שייקר את עלותה. זהו שיקול שעליכם לזכור, משום שבניגוד לכך יש שלל פתרונות אחרים ליישום בטון חלק על ריצוף קיים, למשל מיקרוטופינג.
דבר שני שצריך להבין בנוגע לבטון המוחלק זה שמהרגע שמיישמים אותו, אי אפשר לגשת לחלק שברצפה שתחתיו אלא על ידי שבירתו. זה אומר שאם יש צינורות מתחת לריצוף, יהיה צריך לשבור את הבטון כדי לגשת אליהם ולבצע תיקוני אינסטלציה, וגם אם יבוצע תיקון בבטון לאחר מכן, לא תזכו לאותו מראה מוחלק שהיה לפני כן – שוב, זאת למעט במקרה של מיקרוטופינג.
עוד בנושא זה, חשוב לדעת שאם אתם מעוניינים ליישם בטון על רצפה בבית שנמצא בבניין מגורים, עליכם יהיה לקבל אישור קונסטרקטור. הבטון כבד מאוד, וצריך שהקונסטרקטור יאשר כי המבנה יוכל לתמוך בעומס המשקל שייווצר לאחר יישומו.
ריצוף בטון מוחלק חסרונות ויתרונות
כמו לכל דבר בתחום השיפוצים, גם לסוג הריצוף והחיפוי הזה יש יתרונות וגם חסרונות. כדאי מאוד להכיר את כולם לפני שבוחרים בו, על מנת שתעשו שיקול מושכל ותדעו איך להשוות את הבחירה הזו לאחרות:
היתרונות של הבטון המוחלק:
√ מראה יוקרתי – מדובר באחד הפתרונות האלגנטיים ביותר לעיצוב כל סוג של חלל, וניתן לעצב אותו בשלל דרכים לקבלת המראה הייחודי שאתם רוצים לקבל או אפילו לחקות.
√ מחיר – על אף שמתקבלת תוצאה בעלת מראה יוקרתי, עלות החומר עצמו – בטון – אינו יקר, וזה מורגש במיוחד כשמשתמשים בו על שטח גדול ורחב.
√ מהיר ליישום – ביחס לריצוף מסוגים אחרים, מדובר בחומר שהעבודה איתו היא מהירה מאוד. לא צריך לחכות הרבה עד שמסיימים עם יציקת הבטון, ותהליך ההחלקה גם הוא זריז משום שמתבצע עוד לפני שהבטון מתייבש.
√ חוזק ועמידות – כידוע לכם בטון הוא חומר חזק, וגם כשהוא מוחלק הוא לא מאבד את חוזקו. ביכולתו גם לשאת משקלים כבדים, והוא עמיד בפני כל תנאי מזג האוויר.
√ יכולת החזרת אור – על ידי שליטה בגוון המשטח ורמת הגימור שלו, אפשר לגרום לו להחזיר אור ולהגביר את אפקט התאורה הקיים במבנה.
√ חומר קר – יש שיראו בכך חיסרון, אך אנחנו דווקא רואים בזה יתרון. הבטון עוזר לשמור על החללים קרים משום שאינו סופג חום, מה שיעיל במיוחד לשמירה על טמפרטורה נעימה בבית במהלך ימי הקיץ החמים.
החסרונות של בטון מוחלק:
√ מבחר עיצובי מוגבל – אמנם ניתן להגיע לשלל סוגי עיצובים עם הבטון ועם תהליך הצריבה וההטבעה, אך ריצופים וחיפויי קירות אחרים מאפשרים להגיע לרמות שונות של סגנונות עיצוב, כשבהם ניתן לשחק גם עם מרקמים בצורה מורכבת יותר.
√ סופג נוזלים – כדי לדאוג שהבטון יישאר מוגן מפני חדירת נוזלים, חובה למרוח עליו סילר ולעשות זאת אחת לזמן מה כדי לתחזק אותו כמו שצריך.
√ קשה לתקן נזקים בו – אמנם הבטון חזק ועמיד, אך לאחר שנים רבות או בעקבות חבלות קיצוניות הוא עלול להיסדק או להישבר. פגמים שכאלה הם בעייתיים מאוד לתיקון.
√ קשה לדייק בגוונים – תוכלו לבחור בכל צבע שתרצו, אך קשה מאוד לדייק בגוון. הכול תלוי בסוג החול שבו משתמשים, ולכן קשה לדעת מראש האם הרצפה תצא בהירה או כהה בדיוק לפי רצונכם.
3 סוגי בטון מוחלק – הכירו את האפשרויות
יכול להיות שראיתם דוגמה אצל חבר ורציתם שגם בבית שלכם תהיה רצפה כמו אצלו, אך חשוב שתדעו שבתחום הזה ישנה חלוקה ל-3 סוגים של משטחי בטון מוחלקים. ניתן לשלב ולשחק איתם, ואם תכירו את כל האפשרויות שלכם תדעו בדיוק מה אתם רוצים לבקש מקבלן השיפוצים שיגיע אליכם. לפניכם שלושת הסוגים השונים של הבטון המוחלק:
√ מיקרוטופינג – יש שיקראו לו בטון מוחלק אדריכלי, ועל אף שזוהי טעות לקרוא לו כך, שכן הוא לא בדיוק בטון מוחלק וגם לא בטון אדריכלי, הכינוי הזה בהחלט מעביר את המסר. זהו למעשה סוג של בטון מוחלק הרבה יותר דק (4-5 מ"מ במקום 10-15 ס"מ) אותו ניתן ליישם על חיפויים וריצופים ושאותו ניתן לעצב בשלל דרכים כך שידמה מראה של אריחים מעוצבים. אחד היתרונות המשמעותיים שלו זה שהרבה יותר קל לשלוט על הגוון שלו, כך שאם צריך לפרק אותו מסיבה מסוימת, ניתן להחזיר אותו למראה מושלם בקלות רבה יחסית.
√ בטון מוחלק צרוב – צריבת בטון מוחלק מאפשרת לצבוע את הבטון, שמגיע בגוון אפור באופן טבעי, ולהעניק לו אופי מסוים. זה מתבצע על ידי החדרת מלחי מתכת עם תמיסה חומצית אל תוך הבטון, וכשהם באים במגע עם הקלציום שבבטון מתקבלת תגובה כימית שמשנה את צבעו.
√ בטון מוטבע – לאלו מכם שמבינים מעט בתחום אולי מוכר השם "בומנייט", וזה למעשה הבטון המוטבע. הבומנייט מאפשר לעטר את הבטון בשלל דרכים שקשורות יותר למראה המרקם שלו מאשר לצבע. בעזרתו אפשר להפוך את הבטון למחורץ ולתת לו מראה שמזכיר את זה של אריחים או רצפות, אך בניגוד לאותם חומרים, כאן אין שום מגבלות. אפשר ליצור כך "רצפות" בכל צורה גיאומטרית או גודל שרוצים. אין צורך לאטום את החריצים בצורה מיוחדת, כשמספיק להשתמש באותו סילר שאוטם את כל הבטון.
איך עושים בטון מוחלק כולל גימור
ביחס לעבודות שיפוץ וריצוף אחרות, מדובר בתהליך מורכב אך בו זמנית מהיר שמצריך ידע וניסיון רב ושימוש בכלים מקצועיים. אנחנו עובדים ב-5 שלבים מסודרים, והנה הם כאן לפניכם כדי שתדעו איך נראה התהליך כולו – מתחילתו ועד סופו.
בטון מוחלק שלבי עבודה:
√ מכינים את השטח – בהתאם לסוג השטח יש לבצע עבודות שונות לצורך הכנתו. אם למשל עובדים על אדמה, צריך לשטח ולהדק אותה, להוסיף לה חצץ ולכסות בבד יוטה. אם מנגד עובדים בתוך מבנה ויש בו כבר רצפות, חובה לפרק את הכול לפני שמתחילים ליישם את הבטון. שימו לב שגם אם לא ניתן לפלס את השטח, התוצאה הסופית עם הבטון תהיה מפולסת.
בתמונה – הכנת משטח לבטון מוחלק באמצעות רשתות ברזל
√ יוצקים את הבטון – קודם כל מניחים רשת ברזלים, ועליה יוצקים תערובת בטון מוחלק יחד עם חומרים נוגדי שחיקה שמיועדים לשמור על שכבת הבסיס חזקה ויציבה. על שכבה זו של בטון יוצקים שכבה נוספת, ודואגים שהרצפה תהיה ישרה. זאת אלא אם כן יוצקים בטון מוחלק לריצוף חוץ – אז שומרים על שיפוע של 2% למען ניקוז מים תקין. אם עובדים בחדר אמבטיה או במרפסת דואגים שיהיה שיפוע מינימלי לכיוון חור הניקוז.
בתמונה – יציקת משטח בטון מוחלק לבניין משרדים
√ מיישמים חומר מקשר – ממתינים כמה שעות בודדות כדי שהבטון יתייבש, אך לא עד הסוף. משום שמשתמשים בבטון משופר החלקה, לא צריך לחכות הרבה. מפזרים אבקה שמשמשת כחומר מקשר, ובנוסף גם פיגמנט של צבע שמטרתו לסייע לדייק כמה שניתן את גוון הצבע הרצוי – כהה או בהיר.
בתמונה – פיזור חומר מקשר לפני החלקה
√ מחליקים את הבטון – מבצעים את ההחלקה בעזרת מכשיר שנקרא הליקופטר, שלו יש 2-4 להבים שמסתובבים מהר ומשטחים את הבטון לרמה שלא ניתן להגיע אליה בעבודה ידנית. ההליקופטר מאפשר ליצור שכבה אחידה של בטון, תוך כדי שהוא מתייבש. את השלב הזה צריך לבצע ללא עצירה, כדי לא לאפשר לבטון להתייבש באופן מלא לפני השלמתו. באזורים מסוימים שהגישה אליהם בעייתית ייתכן שייעשה שימוש במיניקופטר, שהוא אותו מכשיר – רק קטן יותר.
בתמונה – שלב החלקת הבטון לאחר יציקת המשטח ויישום חומר מקשר
√ שלב הגימור – יש לא מעט פעולות שמומלץ לעשות לאחר שמסיימים עם העבודה; כיומיים אחרי היציקה מומלץ למשל לבצע חיתוכים באזורים מסוימים שיסייעו למנוע היווצרות של סדקים לאורך הזמן. בשלב זה נעשות גם הטבעות במידה ואתם מעוניינים בכך. בנוסף, צריך למרוח סילר שימנע ספיגת לחות ונוזלים בבטון. אותו סילר יקבע גם את מראה המשטח – בטון מוחלק מבריק או מאט.
בטון מוחלק אפוקסי – מה זה ומתי זה מומלץ?
כחלק מהשלבים הסופיים של העבודה, ניתן לצפות את הבטון עם פולימר שמעניק לבטון עמידות כימית לאורך זמן. הציפוי מאפשר לבטון להיות עמיד יותר בפני כל סוג של שחיקה, מעניק את האפשרות לנקות אותו עם חומרים כימיים חזקים במידת הצורך ועמיד בפני טמפרטורות קיצוניות. כל המאפיינים האלה הופכים את האפוקסי לחומר שחובה לשלב בתהליך כשיוצקים את הבטון במעבדות, מפעלים, חדרי קירור, מחסנים גדולים וכל אזור אחר שבו עובדים עם ציוד מכאני כבד או חומצות או שיש בו טמפרטורה קרה או חמה באופן קיצוני.
חומרי הגנה למשטחי בטון מוחלק
כפי שאתם מבינים, שלב ההחלקה הוא לא סוף התהליך, וצריך לצפות את הבטון עם חומר שיגן עליו מפני פגעים כאלה ואחרים. לשם כך יש לא מעט סוגים של חומרים, ולפניכם כמה מהמומלצים ביותר – חשוב שתכירו אותם, משום שתידרשו למרוח אותם אחת לזמן מה, בהתאם לסוג החומר. אם תרצו להימנע מכך, תוכלו תמיד להזמין דרכנו קבלני בטון מוחלק שיעשו זאת עבורכם במחיר זול ומשתלם.
שם החומר | פירוט |
ליקווי הארד לטיפול חד פעמי בחניונים, מוסכים, תחנות דלק, מפעלים, בתי זיקוק, אצטדיונים, אולמות ספורט, בתי חולים ועוד… | נוזל שקוף שחודר לתוך הבטון, מקשיח אותו, מונע יציאת אבק ומשפר את רמת ההתנגדות הכימית והשחיקה של הבטון. בנוסף, החומר מבריק, מונע הופעה של סימני צמיגים או טביעות רגליים ומונע שריטות. |
דקרה סיל מיועד לבתים ולעיצובי בטון דקורטיביים צבעוניים | סילר שמטרתו לאטום את הבטון ולשפר את המראה שלו. הסילר שקוף ומבוסס על חומרים אקריליים, כשביכולתו לשפר את האטימות של הבטון בפני מים וחומצה. עמיד בפני גשם, טמפרטורות קיצוניות ורוב חומרי הניקוי הקיימים – פרט לממסים ארומאטיים. |
דקרה סיל CS309 ליישום על מדרכות, חצרות ומגרשי חנייה | חומר נוזלי ושקוף שאוטם ומקשיח את הבטון. הגימור שמתקבל בעזרתו הוא מבריק, אך לא יותר מדי, כך שעדיין ניתן ליהנות ממראה טבעי יחסית של בטון. ביכולתו לשפר את עמידות הבטון בפני חדירת כימיקלים, גריז, שמנים וכדומה. |
בלאטריקס ליישום במטבחים, שטחים מסחריים, מוסכים ומחסנים | חומר על בסיס מים שמשפר את ההגנה על הבטון. החומר דוחה כתמים, משפר את הברק של המשטח ומגן על הגימור הקיים. |
Sure Step תוסף נגד החלקה שמיועד ליישום על שביל בטון מוחלק או רצפה בבית עסק | חומר פולימרי טחון שניתן להוסיף לחומרי אטימה אחרים. משפר את העמידות של הבטון בפני שחיקה וכימיקלים ונעים למגע ביחס לפתרונות אחרים נגד החלקה. |
סופר גלוס סילר מתאים גם לבטון מוטבע ובטון דקורטיבי צבוע | סילר שקוף על בסיס אקרילי עם רמת ברק גבוהה שלא מצהיב. עמיד בפני UV (לא דוהה), ניתן ליישום בחללים פנימיים וחיצוניים ודוחה שמן ומים. |
מט סילר מיועד ליישום על בטון מוחלק מלוטש בתוך או מחוץ לבית | סילר על בסיס אקרילי שאינו מצהיב ובעל רמת ברק נמוכה. משפר את גווני הבטון ומגן מפני שמן וכתמי מים. |
סילר סטיין מיועד בין היתר גם לריהוט בטון | סילר דוחה כתמים ומים ללא ריח שמגיע ב-33 גוונים שונים. מיוצר בטכנולוגיה פלורוכימיקלית מתקדמת ומייצר שכבת מגן על הבטון. |
סילר לבטון על בסיס מים מיועד למשטחים גדולים – ניתן ליישם אותו עם מרססת | חומר מט כמעט שקוף שדוחה שמנים ומים ומאריך את חיי הבטון. מאפשר ליצור שינויי גוונים בבטון, אך ברמה מינימלית. |
אנטי סליפ תוסף בטון מוחלק אנטי סליפ מיועד למנוע החלקה | תוסף פולימרי מיקרוני שמיישמים יחד עם סילר על בסיס מים או סולבנט, ומטרתו למנוע החלקה. שימו לב שהחומר מבליט טיפה את הברק של הסילר. |
בטון מוחלק מחיר למטר – כולל חומרים
רוצים לדעת כמה זה עולה? עשינו עבורכם כבר את תהליך השוואת המחירים, וזה המחירון שהרכבנו לשנה הנוכחית. אלו הם המחירים הזולים ביותר שתוכלו לקבל דרך קבלני השיפוצים שלנו, וחשוב לציין שככל שהיקף העבודה גדול יותר, כך המחיר למטר יהיה זול יותר. לכן ציינו בפנינו מה גודל השטח שברצונכם לשפץ על מנת שנוכל לספק לכם הצעת מחיר מדויקת בטלפון.
סוג והיקף העבודה | עלות בטון מוחלק – עלות משוערת (משתנה בהתאם להיקף העבודה) |
בטון מוחלק מחיר למ"ר לבטון בעובי 10-15 ס"מ עם ברזלים בעובי 6-8 מ"מ. | 300 – 150 ₪ למ"ר |
כמה עולה צריבה לבטון מוחלק? הצריבה מוסיפה צבע לבטון מתוך קשת רחבה של גוונים. | 350 – 250 ₪ למ"ר |
מה עלות סילר לבטון מוחלק? מריחה או התזה של סילר – הסוג נבחר בהתאם לאזור שבו התבצעה העבודה . | 70 – 20 ₪ למ"ר |
מהי עלות מריחת אפוקסי לבטון מוחלק? ציפוי איכותי שמיועד למשטחים תעשייתיים. | 120 – 50 ₪ למ"ר |