בניית מחסן – היתרונות של מחסן ואיך בונים אותו נכון
לעיתים קרובות מחליטים בעלי בתים פרטיים ודיירים בבתים משותפים להקים מחסן לאחסון של פריטים וחפצים – כלי עבודה, ריהוט וציוד ישן. לפעמים המחסן הופך למעין פינת עבודה המשמשת נקודת יציאה לביצוע עבודות שונות במבנה או בגינה. המשפצים בישראל ממתמחים במגוון רחב של עבודות כולל בניית מחסן איכותי ומותאם לצרכים ולדרישות. למה בכלל צריך מחסן בבית פרטי או בבניין מגורים משותף? מה היתרונות בבניית מחסנים מפנל? מאילו חומרים אפשר לבנות מחסנים? מתי חשוב לבנות מחסן לגינה? איזה סוגים של מחסנים קיימים ואיפה אפשר לבנות אותם? איך בונים מחסן? מה אומר החוק על בניית מחסנים? כמה עולה לבנות מחסן? את כל המידע החשוב תמצוא כאן.
הקמת מחסן בבית פרטי, בבניין משותף או בגינה – ייעוץ בחינם!
מחיר הכי זול – בהתחייבות
בניית מחסנים משלל חומרים כולל עץ, בלוקים, גבס ועוד
אפשרות לבנות מחסן בכל גודל ולכל מטרה
שירות בפריסה ארצית רחבה
לקבלת הצעת מחיר וייעוץ חייגו לטלפון:
055-9380-185
בניית מחסן בחצר – מי צריך מחסן ולמה?
מחסן הוא המקום שאליו אפשר להעביר כל מיני פריטים ורהיטים שמצד אחד אין בהם שימוש, אבל מצד שני חבל מאד לזרוק אותם. הם לא תופסים מקום ולא משפיעים על המראה הכללי כשהם בתוך המחסן. בנוסף, המחסן יכול להיות פינת העבודה של בן משפחה או דייר שאוהב עבודות יד ואוהב לתקן ולשפץ דברים ובתוך הבית ממש אין מקום מתאים בשביל זה. בניית המחסן היא בהחלט פיתרון מצוין גם בבתים משותפים, שלרוב הם קטנים יחסית ושטחי האחסון הם מעטים.
בניית מחסן מפנל מבודד – שילוב של חוזק, איכות ואסתטיקה
אם מחליטים לבנות מחסן בחצר או אפילו מתכננים תוספת בנייה על הגג של בית פרטי או בניין משותף, הבחירה של החומר שממנו המחסן יהיה בנוי היא חשובה מאד. בניית מחסן מפנל עשויה להיות הפתרון הטוב ביותר שייתן תוצאה מצוינת. פנל הוא למעשה לוח אלומיניום כאשר הצירוף של מספר לוחות אלומיניום כאלה יכול ליצור חלל מבודד בצורה מצוינת וכזה שיכול למנוע גם חדירת רטיבות לחלל הפנימי. קבלני שיפוץ מנוסים בנושא גובים עבור בניית מחסן מפנל מבודד מחיר שמחושב לפי מטר, שזה אומר לפי הגודל של המחסן. המחיר למטר נע בטווח שבין 750 ₪ לבין 950 ₪ למטר. בניית מחסן מפנלים מבודדים מהווה פתרון זמין וקל לביצוע וכפי שעוד נראה בהמשך הוא גם לא בעייתי מבחינת הרישוי.
מאילו חומרים בונים מחסנים ומה היתרונות שלהם?
חוץ מהפנל המבודד יש עוד מגוון רחב של חומרים שאפשר לבנות מהם מחסן. בחירת החומר צריכה להתאים לדרישות של בעלי הבית, לצרכים ולהעדפות שלהם.
√ בניית מחסן מעץ: אחת האפשרויות שרבים בוחרים בה היא בנייה של מחסן מסוגים משתנים של עץ. החיסרון של העץ נובע מהעובדה שלא בכל מקם ניתן לבנות מחסן כזה. היתרון של מחסן עשוי עץ טמון ברמה האסתטית הגבוהה שלו וכן בעובדה שמדובר בחומר שבטיפול נכון יכול להישמר לאורך זמן. אפשר לרכוש מחסן מוכן ולהרכיב אותו באופן עצמאי. אבל אם רוצים מחסן שיחזיק מעמד לאורך זמן כדאי שהבנייה תתבצע על ידי שיפוצניקים מיומנים.
√ בניית מחסן מבלוקים: אופציה נוספת למחסן יכולה להיות מחסן שבנוי מבלוקים. מצד אחד, מחסן כזה הוא באמת עמיד ולרוב גם לא צריך להשקיע זמן או מחשבה בשימור שלו ובטיפול בו. הבעיה העיקרית של מחסן שנבנה מבלוקים היא שמחסן כזה דורש בדרך כלל קבלת היתר מהרשות המקומית, אחרת הבניה של המחסן היא למעשה עבירה על החוק. באופן כללי, בניית מחסנים מחומרים קלים – עץ, גבס, פלסטיק וחומרים פולימריים לסוגיהם, יכולה להתבצע ללא צורך בהיתר בתנאים מסוימים. בנייה של מחסן בלוקים, שהמשקל הסגולי של החומרים שמהם הוא בנוי גבוה, עלולה להיות כרוכה בצורך לקבלת היתר.
√ בניית מחסן איסכורית: איסכורית הוא למעשה יריעת פח מגולוון המיוצר בעוביים שונים, בהתאם לצרכים. בדרך כלל כאשר בונים מחסן לא חייבים יריעת פח ממש עבה. היתרונות של מחסן כזה הם המחיר הזול שלו והקלות היחסית שבה אפשר לסיים את הבנייה.
√ בניית מחסן מגבס: מחסן גבס הוא מחסן עמיד ואיכותי. הוא יציב מאד ומבודד מצוין מפני רעשים. קל לבנות אותו גם באופן עצמאי, אם כי ההמלצה שלנו היא להפקיד את הבניה בידי קבלני שיפוצים עם ניסיון. הסיבה לכך היא שבנייה לא נכונה עלולה לאפשר לרטיבות לחדור לתוך המחסן בימים גשומים ולגרום לו נזקים משמעותיים.
√ בניית מחסן מתכת: אחד החומרים היותר נפוצים המשמשים לבניית מחסנים היא בנייה של מחסן שהקירות שלו עשויים מתכת. מדובר במחסן שקל יחסית להקים אותו וההקמה גם לא נמשכת זמן רב מדיי.
בניית מחסן לפי מידה בגינה ואיך בוחרים אותו
כאשר בוחנים את הרעיון לבנות מחסן בחצר האחורית של הבית חשוב לדעת מה בדיוק המטרה של המחסן הזה. כדאי גם לבדוק מה הגודל המיטבי של המחסן שלא ישפיע על המראה הכללי ועל נוחות השימוש בחצר. בניית מחסן לגינה יכולה בהחלט להפוך לסוג של אטרקציה ולמקום שבו אפשר לעשות עבודות קלות החל מתיקון פנצ'ר וכלה בעבודות בבית שנקודת היציאה לביצוע שלהן תהיה מהמחסן. מצד שני בניית מחסן בחצר יכולה להפוך אותו למקום אחסון מועדף של כלים וחפצים שונים בהתאם לגודל שלו. בניית מחסן עץ לגינה, למשל, מוסיפה לה אפקט עיצובי מעניין ובנוסף יוצרת מקום חדש ואיכותי לאחסון ולעבודה.
סוגי מחסנים וההתאמה שלהם לצרכים
בנייה של מחסן לחצר או לגינה היא רק אחת המטרות ומחסן כזה הוא רק אחד מסוגי המחסנים. בניית מחסן בבית פרטי לא חייבת להתבצע דווקא בגינה ולעיתים אפשר לבנות את המחסן במקומות אחרים. לדוגמה – אם בבית יש מרפסת גדולה, אפשר "לגנוב" חלק ממנה לצורך העניין. בניית מחסן בבניין משותף היא טיפה מסובכת יותר. אם המחסן שייך רק לאחד הדיירים, הבנייה דורשת אישור של כל השכנים לבנייה. אם מדובר במחסן משותף יש צורך לקבוע את האופי שלו ואת אופן החלוקה של החלל הפנימי בין הדיירים. חשוב להדגיש כי ככל שמדובר בנושא בניית מחסן חוץ יש צורך להקדיש תשומת לב לאופי המבנה ולצורך הקיים בהיתר בנייה מהרשות המקומית. זה המקום להדגיש שגם מחסנים שלגביהם אין צורך בהיתר, חובה לעדכן את הרשות המקומית בבנייה שלהם.
הקמה של מחסן בתוך שטח הבית
יש מקרים שבהם בעלי בתים בוחרים לבנות את המחסן בתוך שטח המבנה שלהם ולאו דווקא בחצר. בניית מחסן בחניה מקורה היא בהחלט מקובלת וידועה ויש כאלה שבשבילם מחסן כזה הוא פשוט סוג של הצלה. אפשר לאחסן שם את כל האביזרים הקשורים לרכב, חומרי בניין ואפילו רהיטים ישנים שחבל לזרוק אבל הם כבר לא בשימוש. על אותו משקל, בניית מחסן במרפסת יכולה להעניק לדיירים בבית את המקום המושלם לעשייה.
איך בונים מחסן?
בניית המחסן יכולה להתבצע בשתי דרכים עיקריות:
1. רכישה של חומרים מוכנים והרכבת המחסן באופן עצמאי או בסיוע של משפצים או עובדים מומחים.
2. בניית מחסן לפי מידה תוך התאמה שלו למקום וגם למראה הכללי של החצר בבית או בבניין המשותף.
בניית מחסן בהתאמה אישית היא בדרך כלל הבחירה המועדפת. יחד עם זאת, מלאכת ההתאמה של המחסן והבנייה שלו צריכה להתבצע בצורה מקצועית. המקצועיות חשובה כדי שהמחסן באמת ימלא את הפונקציות הנכונות שלו.
חוק בניית מחסן והצורך בקבלת היתר בנייה מהרשות המקומית
עד לא מזמן כל בנייה שאינה חלק מהמבנה המקורי דרשה היתרים. הצורך בהיתרים סרבל את המערכת ולרוב הזיק יותר מאשר הועיל. חוק של בניית מחסנים מאפשר כיום לבנות מחסן ללא צורך בהיתר בנייה. זהו חידוש מרענן הפותח פתח לבעלי בתים פרטיים ודיירים בבתים משותפים לשפר מאד את איכות החיים שלהם. בניית מחסן ללא היתר אפשרית אם המחסן נבנה מחומרים קלים ואם הוא לא מחובר בשום צורה למים או חשמל שהחיבור אליהם מעניק למחסן מעמד של מבנה קבע.
מה הגודל המקסימלי של מחסן פנל מבודד לפי מידה?
אין שום דבר שמונע מכם להקים מחסן בכל גודל שתרצו, פרט כמובן לגודל השטח שבו תרצו להקים אותו. עם זאת, אם אתם מעוניינים להקים מחסן ללא היתר, תצטרכו לוודא שגודלו לא יעלה על 6 מ"ר ושגובהו לא יעלה על 2.05 מטר. בנוסף, גם מחסן גינה מפנל מבודד לפי מידה מתאימה לפטור מהיתר צריך להיות מנותק לחלוטין מתשתיות של חשמל או מים. לצורך העניין מדובר במבנה ארעי, אך אף על פי כן מומלץ לידע את הרשויות בנוגע להקמתו. זאת על מנת שלא תיתקלו בהפתעות לא נעימות בהמשך במידה ותהיה בעיה מסוימת הנוגעת להיתרים בשטח שבחרתם להקים בו מחסן.
כמה עולה בניית מחסן ואיך המחיר מחושב?
עלות של בניית מחסן היא בדרך כלל סבירה ולא תעלה על כמה אלפי שקלים לכל היותר, כולל עבודת הבנייה עצמה. בהמשך המאמר נצרף עבור בניית מחסן מחירון המשקף בצורה נאותה את המצב. יש מגוון דרכים לחשב את המחיר הסופי של הבנייה. אבל בדרך כלל עלות בניית מחסן מחושבת לפי השקלול של סוג החומר, גודל המחסן וכמות העבודה שצריכה להיות מושקעת בבנייה.
סוג המחסן | תיאור המחסן | מחיר |
מחסן עשוי עץ | מחסן מעץ שנבנה באזור מבודד אבל נגיש בגינה של החצר בבית פרטי או בבניין מגורים משותף. בשביל להיות בטוחים שהמחסן יהיה בנוי היטב, כדאי להסתייע בקבלני שיפוץ מיומנים. חשוב לבחור גם את סוג העץ המתאים לבניית המחסן. | בין 3,000 ₪ לבין 4,000 ₪ למ"ר |
מחסן עשוי מבלוקים | מחסן שנבנה מבלוקים שהם חומר שנשמר טוב לאורך זמן ואפשר לאחסן בתוכו גם פריטים יוקרתיים לאורך זמן. | בין 4,000 ₪ לבין 5,000 ₪ למ"ר |
מחסן עשוי איסכורית | מחסן איסכורית הוא מחסן שהקירות שלו וגם הגג הם יריעות פח מגלוון בעוביים משתנים, בהתאם לבחירה של הלקוח. מחסן כזה הוא קל לבנייה ועמיד מאד. אפשר להוסיף לו חומרים מבודדים לפי הצורך. | עלות מחסן 5X5 ובגובה 2 מ"ר נעה בין 3,000 לבין 4,000 ₪, לפני תוספת של חומרי בידוד |
מחסן עשוי מגבס | תוספת בנייה שכזו היא מצוינת אם מוסיפים לגבס חומרים מבודדים ההופכים אותו לעמיד בפני פגעי מזג האוויר. מצד שני, מדובר בחמסן שקל לבנות וקל מאד לתחזק אותו. | מחר של מחסן גבס בגודל 5X5 יכול להגיע לטווח שבין 3,000 ₪ ובין 4,000 ₪ |
מחסן עשוי מתכת | מחסן שהקירות שלו עשויים מתכת. קל וזול לבנייה. | מחיר מחסן 2 מ"ר וגובה 2 מטר, יכול לנוע בטווח של 1,500 ₪ לבין 1,800 ₪ |
מחסן שנבנה בבנייה קלה | מחסן בבנייה קלה עשוי מחומרים עמידים. היתרון של מחסן כזה, מעבר לעמידות שלו, הוא העובדה שקל מאד לפרק אותו ולהרכיב אותו במקום אחר. בנייה של המחסן הזה לא מחייבת היתר בנייה אבל מחייבת דיווח לרשות המקומית. | 750 ₪ למ"ר לבין 1,500 ₪ ויותר |
מחסן מפנל מבודד | פנל מבודד הוא פנל אלומיניום שהוא מבודד מפני הפגעים של מזג האוויר מדובר במחסן שהבנייה שלו קלה ולא אורכת זמן רב. הא מורכב מפנלים שהמשקל שלהם קל ומצד שני הם יציבים ועמידים בפגעי מזג האוויר. | 4,500 ₪ לבין 6,000 ₪ |
עוד דרכים מעניינות להקמת מחסנים
עד עכשיו דיברנו על הקמה של מחסן כשנקודת המוצא היא שהחומרים שישמשו לצורך כך יהיו מוכנים וכאלה שקל מאד להרכיב אותם וליצור מהם מבנה לתפארת. אבל מי שיש לו את הכישרון, היכולת והידע המתאימים יכול ליצור משהו מעניין. בניית מחסן ממשטחים יכולה להיות יצירה שכזאת, כאשר המחסן בנוי כולו ממשטחים. העלויות של החומר הן זולות במיוחד – משטח ברמה סבירה של איכות עולה בסביבות עשרים שקלים, כך שגם מאה משטחים לא יעלו יותר מאשר 2,000 ₪. מצד שני, זה דורש הרבה עבודה ותשומת לב. בניית מחסן בעזרת בניה קלה היא עדיפה במקרים כאלה. היא מעט יקרה יותר, אבל לוקחת הרבה פחות זמן ולרוב התוצאות הן גם טובות יותר.