כמה זה עולה? כל מה שצריך לדעת על מחיר בנייה לפי מטר
לפני שאתם מתחילים בפרויקט בנייה חדש, עליכם קודם כל לוודא כמה עולה מטר בניה ב-2024 כדי להבין מה השיטה שבה ברצונכם להשקיע. רק אחרי שתבדקו כמה עולה מטר בניה מתועשת, מודולרית וכדומה תוכלו לעשות בחירה חכמה שתשתלם ותתאים לכם. אנחנו בחברת המשפצים בישראל כאן כדי לעזור לכם להבין מול מה אתם עומדים, וברשותנו ניסיון של מעל 15 שנה וקבלנים שזמינים עבורכם במחיר זול ומשתלם עבור כל סוג בנייה שתבחרו.
הצעת מחיר משתלמת
ייעוץ מקצועי בחינם!
מגיעים לשטח כדי לבחון את המקום
שרטוטים וליווי אדריכלי לאורך כל הדרך
אחריות מלאה על העבודה
לקבלת הצעת מחיר למטר בניה חייגו:
055-9380-185
כמה דוגמאות שיראו לכם כמה עולה מטר בניה קלה
הבניה הקלה היא שיטה שבה השתמשו במערב אירופה ובארצות הברית כפתרון לבנייה זולה שעמידה בפני אש, זאת בניגוד לבנייה מעץ שבה עסקו עד לפניה. בטווח הארוך, יש חיסכון נכבד בהוצאות הבנייה, ובשנים האחרונות זו הפכה לשיטת בנייה פופולארית במיוחד גם בישראל. רבים טועים לחשוב שמדובר בשיטת בנייה שלא מחזיקה זמן רב, אך אל תתנו למחיר הזול להטעות אתכם. מדובר בבנייה שאטומה לגמרי למים ואשר מספקת בידוד תרמי ואקוסטי ברמה גבוהה. בנוסף, משום שהקירות של המבנה נבנים בחלקים, הם ישרים ומדויקים יותר מאשר בשיטות בנייה אחרות, למשל עם בלוקים.
המחיר הזול של סוג הבנייה הזה נובע מכמה סיבות שונות, שיחדיו מספקים מחיר משתלם במיוחד:
√ משתמשים בחומרים קלים כמו אלומיניום, גבס, עץ, פלדה, זכוכית וכדומה.
√ אין צורך בציוד הנדסי כבד, כמו משאבות בטון, מנופים או טרקטורים.
√ יש צורך בפחות כוח אדם.
√ העבודה מתבצעת הרבה יותר מהר.
מה שמשפיע על המחיר של הבנייה הקלה זה בעיקר הטכניקה שבה בונים וסוגי חומרי הגלם. לפניכם כמה דוגמאות למחירים של בניית שלד בבנייה קלה משולבת.
סוג העבודה | פירוט | עלות בניה למטר |
הקמת יסודות, בניית ממ"ד ורצפה מבטון | העבודה היא עבור קומת קרקע, וכוללת שלד בטון | כ-1,400 ₪ |
בניית מבנה | הקמת קירות חיצוניים ופנימיים, תקרה וגג – כולל צביעה | כ-2,200 ₪ |
תוספת רעפים לגג | עבור רעפי חרס | כ-170 ₪ |
מה משפיע על כמה עולה מטר בניה לשלד?
מחיר של בנייה משלד מושפעת מכמה גורמים:
√ רוחב הפתחים ומורכבות המבנה: משום שחללים פתוחים וגדולים מצריכים מרחק רב בין העמודים, הקורות שנושאות את התקרה שלהם יהיו גדולות יותר ויכילו יותר ברזל ובטון, מה שייקר את עלות הבנייה.
√ סוג ועומק היסודות וכמות החציבה או החפירה הנדרשת – אם למשל אתם רוצים לבנות מרתף, תידרש עבודת חפירה לא קלה, ובנוסף אליה גם יש צורך ליצוק קירות חיצוניים מבטון מזוין ולבצע עבודות איטום נרחבות. על כן, ההמלצה שלנו היא לבנות מרתף בגודל של לא פחות מ-70 מ"ר, שכן פחות מכך כבר לא משתלם.
√ סוג הבלוקים שישמשו לבניית הקירות החיצוניים: לכל סוג בלוק יש מחיר אחר, לכן קשה להגדיר מראש כמה עולה מטר בניה בבלוק. עם זאת, נוכל כבר עכשיו להגיד לכם שהעלות הממוצעת היא כ-500 שקלים, אך יכולה להגיע גם ל-550 שקלים בהתאם לאיכות הבלוקים. בלוק איטונג למשל, שהוא בטון תאי מאושפר באוטוקלב, נחשב יקר יותר מסוגים אחרים.
את העלות של השלד מחשבים לפי הגודל של היציקות, ולא לפי השטח הבנוי. על כן, קירות פנימיים למשל לא נכנסים לשיקול העלות. המחיר למ"ר יציקה הוא בין 1,500-2,000 ₪
איך לדעת כמה עולה מטר בניה רוויה?
כדי לחשב מספרים מדויקים שיראו לכם כמה עולה בנייה למטר רבוע בשטח שבו ברצונכם לבנות, עליכם:
√ לבצע בדיקה על ידי מהנדס או אדריכל, ובשלב מאוחר יותר גם על ידי שמאי.
√ לחשב את עלויות המיסים, ביניהם מס שבח, היטל השבחה, מע"מ שירותי בנייה, מע"מ אפס ועוד.
√ לחשב את העלויות הנלוות: יועצים, פיתוח, אדריכלות נוף וכדומה.
√ להבין האם אתם מעוניינים לעבוד עם קבלן מפתח או חברת מהנדסי בניין עבור ניהול הפרויקט.
לאחר שביצעתם את כל אלה, עליכם לבצע גם ניתוח של השוק כדי לוודא האם הנכס יהיה רווחי עבורכם בעתיד. באופן כללי, העלויות נעות בין 4,000-9,000 ₪ למ"ר.