סתימת סדקים בקירות במחיר הזול ביותר בארץ
האם כל סדק בקיר מצריך תיקון, מה יכול לקרות אם לא מתקנים סדקים, איך מתקנים סדק בקיר פנימי או חיצוני, מי אחראי על סדקים בבתים משותפים וכמה זה בכלל עולה? נענה על כל השאלות האלה במאמר הבא.
קיר סדוק זה דבר שאסור להתעלם ממנו, ואפילו אי אפשר, משום שמדובר במטרד אסתטי בראש ובראשונה, אך גם בסכנה לשלמות המבנה. אם אתם מחפשים את איש המקצוע הנכון שיעזור לכם עם איטום סדק בקיר פנימי או חיצוני, אנחנו בפורטל המשפצים בישראל נעזור לכם למצוא אותו. נשווה עבורכם בין המחירים שגובים קבלני שיפוץ ואיטום מומלצים ונמצא לכם את הזולים ביותר מביניהם. אנחנו מבטיחים לכם עבודה איכותית במינימום הוצאות, ואם צריך תוכלו אפילו ליצור איתנו קשר כבר עכשיו כדי להזמין אליכם קבלן שיפוצים לתיקון סדק בקיר מהיום להיום.
תיקון סדקים בקירות פנים וחוץ – ייעוץ בחינם!
– אוטמים סדקים במחיר הכי זול בארץ החל מ-350 ש"ח!
– אפשרות להזמין קבלן שיפוצים לסתימת סדק מהיום להיום
– סתימת סדקים בדירות חדשות וישנות
– מתקנים סדקים מכל הסוגים בקירות בטון וגבס
– שירות בפריסה ארצית רחבה
לקבלת הצעת מחיר אטרקטיבית וייעוץ חייגו:
055-9380-185
הכירו את 3 סוגי הסדקים הנפוצים
לפני שמתחילים לטפל בסדק, צריך לוודא מה הסיבה להיווצרותו. רק לאחר מכן אפשר לדעת מה הפעולות שנדרשות לצורך סגירתו ואיטומו, ולפניכם שלושת הסוגים העיקריים והנפוצים של סדקים שמופיעים על קירות:
1. סדקים נימיים – הסדקים האלו הם דקים מאוד ונוצרים במהלך התייבשות החומר לאחר עבודות טיח. המים שהיו כלואים בו ניסו לברוח החוצה, וכל מה שצריך לעשות עבורם זה לצבוע את הקיר מחדש.
2. סדקים קונסטרוקטיביים – אם מופיעים סדקים בקירות דירה חדשה לאחר מספר שנים, סביר להניח שאלו הם סדקים מהסוג הזה. הם נוצרים בעקבות תזוזה של המבנה, אך הם מצריכים עבודה מקצועית של קונסטרקטור. לרוב הם יהיו ישרים ואנכיים, ויופיעו בין קירות הבלוקים של הבית לבין עמודי הבטון.
3. סדקים אלכסוניים – סדק אלכסוני בקיר פנימי שיוצר צורה של מדרגות נובע לרוב משקיעה של יסודות הבניין, אך לעיתים גם מפיצוץ של צינור שמאחורי הקיר או כתוצאה מרעידת אדמה.
למה כל כך חשוב לתקן סדקים בקירות?
סדקים בקירות יכולים להיראות לכם לא משמעותיים, במיוחד אם הם דקים מאוד, אך לא משנה מה גודל הסדק שבקיר שלכם – הוא עושה נזק מסוים. סדקים גדולים יכולים להוות סכנה משמעותית ובטיחותית לשלמות המבנה, כשלאורך הזמן הם עלולים לגרום להתפוררות שלו עד שיתמוטט. סדקים קטנים לעומת זאת יזיקו לבידוד ולאיטום של המבנה, ואילו סדקים נימיים יהוו נזק אסתטי שיוריד מערך הדירה שלכם.
איך מתקנים סדקים בקיר פנימי?
את הטיפול בסדקים אנחנו מחלקים ל-5 שלבים:
1. קודם כל צריך לנקות את הקיר היטב, משום שבסופו של דבר יהיה צורך לצבוע את הקיר, ולא נרצה לעשות זאת כשהוא מלוכלך. פשוט מעבירים מטלית לחה על האזור ומחכים לייבוש מלא.
2. בעזרת שפכטל וחומר שמיועד לאיטום סדקים, כמו למשל אבקת קלסימו של טמבור, ממלאים סדקים וחורים בקירות. צריך לדחוס את התערובת כמו שצריך לתוך הסדק, למלא אותו ולכסות את השטח שסביבו.
3. לאחר שעה-שעתיים, כשהחומר התייבש, יש צורך לשייף את הקיר עד שהוא מקבל מרקם חלק או מחוספס – בהתאם למרקם המקורי של הקיר.
4. מנקים את הקיר מלכלוך ומיישמים חומר מקשר שיאפשר לצבע להיתפס עליו היטב. לאחר מכן צריך לחכות 24 שעות כדי שהחומר יתייבש.
5. אחרי שהחומר המקשר התייבש, צובעים את הקיר – לעיתים יש צורך לצבוע את כולו, זאת למשל אם עברו שנים רבות מאז הפעם האחרונה שבה בוצעה צביעת דירה, ועל מנת שיתקבל צבע אחיד.
שימו לב שהתהליך הזה זהה גם במקרה של סדקים בקיר גבס, אשר נוצרים עקב תזוזה של לוחות הגבס.
איך מתקנים סדקים בקיר חיצוני?
סדקים חיצוניים הם לרוב חמורים יותר מאשר סדקים פנימיים, ולפניכם שלבי העבודה לתיקון שלהם:
1. למרות שזה נשמע לכם לא אינטואיטיבי – סדקים בקירות חוץ צריך להרחיב לפני שמתחילים לעבוד עליהם. פותחים אותם כדי שיהיה ניתן ליישם לתוכם חומר מסטיק גמיש.
2. לאחר מכן נפטרים מאבק ולכלוך ומורחים פריימר שיאפשר הדבקה טובה של מסטיק גמיש.
3. את המסטיק מיישמים ישירות על הסדק, מחליקים אותו עם שפכטל ולאחר מכן מורחים שוב פריימר.
4. כשמתקנים סדק בקיר בטון חיצוני בעובי של יותר מ-3 מ"מ יש צורך ליישם גם רשת מעל לסדק, שמטרתה למנוע את פתיחת הסדק מחדש.
5. אחרי ייבוש של 24 שעות מורחים שוב את המסטיק מעל הרשת, מחליקים בעזרת שפכטל וצובעים את הקיר.
כמה עולה מילוי סדקים בקיר?
המחיר של תיקון הסדקים מתחיל ב-350 שקלים ויכול להגיע גם ל-1,400, זאת בהתאם למיקום הסדק, הגודל והאורך שלו. אם הבחנתם בסדק בעונת האביב או הקיץ, אל תחכו לחורף עד שתזמינו איש מקצוע שיעזור לכם, זאת משום שכשיורדים גשמים צריך לחכות 72 שעות עד שיתייבש הקיר לפני שיהיה ניתן להתחיל לאטום את הסדק שבו, ומזג האוויר החורפי רק יחמיר את הבעיה ואף ייקר את עלות העבודה (בדקו עלויות נוספות לעבודות שיפוץ שונות).
מי צריך לשלם על סדקים בקירות חיצוניים בבית משותף?
רבים שואלים אותנו מי אחראי על התשלום במקרה של עבודות שיפוץ בבניין משותף או בבית משותף, ועל אף שאנחנו לא עורכי דין, כבר יצא לנו למצוא את עצמנו במקרים לא נעימים שבהם היו בעיות בתשלום על עבודות התיקון עקב דייר אחד או כמה דיירים סרבנים. בדיוק כמו במקרה של איטום גג, אין זה משנה איזה דייר גר באיזו קומה או איזה חלק מהקיר החיצוני של הבית סדוק – כל סדק שקיים בקירות החיצוניים של מבנה משותף מצריך השתתפות של כל הדיירים בו. מדובר בבעיה שמסכנת את כל דיירי הבניין או הבית במידה והסדק יחמיר, ולכן אם עולה צורך של איטום סדק בקיר חיצוני, על כל בעלי הדירות בבניין ישנה אחריות להשתתף בהוצאה.