לא תאמינו כמה תוספות בניה מוסיפות לדירה שלכם
"המשפצים בישראל" מבצעים גם עבודות של תוספת בניה לדירה! אם ברשותכם מבנה קיים שתרצו להוסיף לו חלל נוסף, אנחנו נוכל לבצע את העבודה. לפני ביצוע העבודה בפועל, יהיה עליכם להיצמד אל חוקי תוספת בניה ולהוציא אישורים והיתרים נדרשים על מנת שיהיה ניתן לבצע את העבודה כחוק. אילו תוספות בנייה ניתן לעשות? תוספת של מרפסות, חדרי שינה, בנייה על גג הבניין או הדירה, פרגולות, מרפסות שירות וכדומה.
תוספות בניה לבתים פרטיים ודירות – ייעוץ בחינם!
החל מ-1000 ש"ח למטר
תוספת בניה בשיטת בניה המהירה – תוספת חדר ביום אחד
מבצעים תוספות בניה גם בבניה קלה
משתמשים בחומרים איכותיים בלבד
תוספות בניה מעץ, אלומיניום, גבס, בטון
נותנים שירות בכל הארץ
לקבלת הצעת מחיר ללא התחייבות חייגו:
055-9380-185
האם מותר לכם לבצע תוספת בניה?
אז המצב כעת הוא שאתם מעוניינים לבצע עבודה של תוספת בניה לבית קיים. באילו מקרים יאשרו לכם את הבקשה? ניתן לסמן כמה מקרים עיקריים בהם הבקשה שלכם תאושר:
ראשית, במקרה בו ואתם רוצים להוסיף ממ"ד. למעשה, החוק מעודד את בעלי הבתים להוסיף את חדר הממ"ד. דעו כי כיום ניתן להוסיף לדירה שלכם את החדר הייחודי, גם במקרים בהם והשטח שלו בא על חשבון אחוזי בניה שאינם כלולים או מותרים לנכס. לצד מקרה זה, ישנם גם מקרים של תוספת בניה ללא ממ"ד:
ניתן לסמן גם את חדרי השירות. במידה ותרצו להוסיף חדר שירות כדוגמת מחסן, חדר אחסון, חנייה או תוספת בניה של יחידת דיור במרתף, תוכלו להגיש בקשה על מנת לקבל אישור לביצוע תוספת בניה לבית פרטי או לדירה. מקרה נוסף וכנראה גם השכיח ביותר, הוא מקרה שבו בעלי הנכס לא ניצלו את כל זכויות הבנייה שלהם בנכס. על כן, דעו כי בהנחה ולא ניצלתם את הזכויות שלכם במעמד הבנייה, תוכלו להגיש בקשה לתוספת בנייה.
מה עליכם לדעת על תוספות בניה על הגג?
יש ברשותכם דירת גג ואתם רוצים לבצע תוספת בנייה על הגג? גם כאן, ישנם שני מקרים עיקריים בהם האישור מתקבל. ראשית, עליכם להוכיח כי אתם גם בעלי הנכס וגם אלו שמתגוררים בו. כלומר, במקרים בהם הדייר אינו הבעלים של הגג, יהיה עליו לרכוש אותו. פרמטר זה רלוונטי בעיקר במידה ואתם גרים בבניין דירות משותף עם גג אחד המשרת את כל הדיירים. במקרים שכאלו, יהיה עליכם לקבל הסכמה של כ-75% לפחות מהדיריים לרכוש מהם את הגג.
התנאי השני הוא כמובן להבטיח כי תכניות הבניין שבעיר מאפשרות תוספות בנייה על הגגות. במרבית המקרים, אין כל בעיה לקבל את האישור הזה מאחר ומרבית הרשויות מחזיקות בהיתרים שכאלו. כמו כן, הרשות תבחן מספר פרמטרים נדרשים על מנת לאשר את הבקשה כדגומת גודל התוספת, היקף הבנייה ומשקל התוספת למבנה – זאת על מנת להבטיח כי לא יהיה מצב של עומס על המבנה הקיים בעקבות משקלים רבים.
כמה עולה תוספת בניה על הגג?
על השאלה הזו נוכל לענות לכם במדויק רק אם נדע מה גודל השטח שמצריך בנייה. אם מדובר בחדר אחד למשל העלות יכולה לנוע בין 25,000-70,000 ₪, וגם זה בהתאם לאופן השיפוץ שתהיו מעוניינים בו. להוספת קומה שנייה שכוללת כמה חדרים המחיר יכול להגיע גם עד 100,000 ₪, וסביר מאוד כי תוספת בניה על גג פרטי לא תעלה לכם יותר מזה, למעט במקרים חריגים. אם אתם מעוניינים לקבל הצעת מחיר מדויקת אתם מוזמנים להרים אלינו טלפון ונשמח להעניק לכם אותה – ללא התחייבות!
מה החוק אומר על תוספת בניה בבית משותף?
אתם מתגוררים בדירה משלכם בבניין מגורים משותף ושוקלים לבצע תוספת בניה חדר שינה? עליכם לדעת כי על פי החוק, לכל דייר יש את הזכות לערוך שינויים ולבצע שיפוצים בדירתו. יחד עם זאת, קחו בחשבון כי החוק גם מגביל אתכם במקרים בהם השינוי שאתם מתכוונים לעשות עתיד להשפיע על יתר הדיירים. מקרים שכאלו יכולים להיות במידה והשיפוץ שאתם רוצים לעשות משפיע על חזות הבניין לדוגמא. המשמעות היא שאם אתם גרים בדירת גן ורוצים לבצע תוספת בניה בדירת גן, עליכם להבטיח כי השינוי שאתם עושים בדירה שלכם לא פוגע באף דייר – לא מבחינת התשתית ולא מבחינת מבנה או חזות השלד.
תוספת בניה קלה לבית פרטי עם גג מאלומיניום
כמו כן, ישנן גם תוספות בניה קלה שעבורן לא תמיד צריך אישור. כך לדוגמא, הודות לחוק הפרגולות שחוקק בשנת 2014. האפשרויות העומדות לרשותכם באות לידי ביטוי בהתקנה של פרגולה במרפסת או בחצר מבלי לקבל אישור מיוחד או לעבור בירוקרטיות. עם תוספות בניה על מרפסות, תוכלו לבצע תוספות בניה מעץ בדמות פרגולה, שתשרת אתכם לפתרונות קירוי והצללה בחודשי החורף והקיץ.
כמו כן, ניתן לסגור מרפסת עם גג מאלומיניום המבוסס על פאנלים מבודדים – גם תרמית וגם אקוסטית. באופן זה, אתם יכולים ליהנות מתוספת בנייה שהיא תוספת קלה. עלויות של תוספת בנייה קלה הן עלויות נוחות תוך שהבנייה הינה מהירה וקלה יותר בהשוואה לתוספות אחרות. אלו מכם המעוניינים לבצע תוספת בניה עד 25 מטר, יזכו להליך רישוי מקוצר על בסיס רפורמה זו.
אז כמה עולה תוספת בניה לבית פרטי או לדירה בבניין משותף? עלות תוספת בניה למטר משתנה אמנם בהתאם לחומרים, גודל התוספת ועלויות נלוות – אנו מבטיחים לכם שאצלנו תקבלו את המחיר הזול ביותר מבלי לגרוע מאיכות העבודה.