בניית גלריה ממתכת או מעץ לפי תכנון של מהנדס קונסטרוקציה
אנשים רבים בוחרים לנצל בחכמה את השטח הגדול שיש בנכס שלהם על ידי הקמת גלריה. יש לכך שלל מטרות ושימושים, והקומה הנוספת גם מעלה את הערך של הנכס, כך שמדובר בשיפוץ לבית עסק או שיפוץ לבית שמשתלם גם בטווח הארוך, אפילו אם מתכננים למכור אותו בעתיד. אתם אולי כבר יודעים בדיוק איך תרצו שתיראה הגלריה שלכם וכבר חישבתם את המידות שלה, אך קונסטרוקציה לגלריה צריכה לקבל אישור של מהנדס, ועוד לפני כן מומלץ להרכיב אותה ביחד עם אדריכל.
לכן עוד לפני שניגשים לבצע בניית גלריה בבית פרטי או בבית עסק, צריך לשכור את שירותיו של קבלן שיפוצים מומלץ שיעזור להקל על כל התהליך, אך עדיף עוד יותר למצוא אחד שעושה זאת במחיר זול. כאן באתר המשפצים בישראל זה בדיוק מה שתמצאו, כשאנחנו נעשה עבורכם את תהליך השוואת המחירים ונדאג לכם לעסקה המשתלמת והזולה ביותר לבניית הגלריה שלכם.
בניית גלריה בבית פרטי או בבית עסק במחיר הזול בישראל – ייעוץ בחינם!
– בניית גלריות מברזל או מעץ לפי בחירתכם
– בונים גלרייה בכל גודל ולכל מטרה
– אפשרות לבנות גלריה לצורך אחסון, מגורים, חלל תצוגה ועוד
– שירות בפריסה ארצית רחבה
לקבלת הצעת מחיר וייעוץ חייגו:
055-9380-185
אילו שימושים עושים בגלריה?
כמובן שכל אחד יכול להשתמש בגלריה למטרותיו ולצרכיו האישיים, אך יש כמה שימושים עיקריים שדווקא בגללם אנשים בוחרים ללכת על בניית גלריה בבית או בעסק שלהם:
√ חלל מושלם לאחסנה – במקום לדחוס חפצים גדולים לתוך מחסן קטן, אפשר פשוט לאחסן אותם בגלריה. קל יותר לגשת אליהם כך, ואפילו אם יש לכם מחסן גדול, תוכלו להרחיב אותו בצורה נוחה וחכמה על ידי בניית גלריה במחסן.
√ חלל עבודה נוח ופתוח – כשמדובר במקום עבודה, כמו קליניקה או סטודיו לאומנות, הגלריה יכולה לשמש אתכם כחלל עבודה רחב ונעים מאוד. בניית גלריה בעסק תעזור לכם להרחיב אותו ולנצל את השטח שלו בצורה נוחה.
√ משמשת כחלל מגורים – אם אתם חיים לבד בבית קרקע גדול עם תקרה גבוהה, תוכלו להרחיב את אזור המגורים שלכם על ידי בניית קומת גלריה. למה מומלץ לעשות זאת רק אם גרים לבד? משום שכחלל מגורים גלריה תהיה לא כל כך נוחה עבור מי שגר עם עוד אנשים – לא מדובר בחדר, אלא בקומה שחשופה לרעשים משאר אזורי הבית.
√ הוספת חלל תצוגה בחנות – בניית גלריה בחנות יכולה לעזור לכם ליצור חלל נוסף שבו תוכלו להציג את המוצרים שלכם. זה מתאים במיוחד לחנויות שבהן מוכרים מוצרים גדולים שאולי אין מקום עבור כולם בקומה אחת, כמו חנות מוצרי חשמל, אך גם לחנות בגדים.
איך מרכיבים קומת גלריה?
לכל קומת גלריה יש כמה אלמנטים קבועים שמרכיבים אותה:
מדרגות גלריה – המדרגות הן אלמנט קריטי, כשהן מספקות גישה לגלריה. בבחירת המדרגות עליכם לוודא כמה חלל עומד לרשותכם להקמתן, גובה הגלריה (מינימום 3 מטר) ותקנות הבנייה (צריך היתר). כדי לוודא את בטיחותן של המדרגות, מומלץ להתקין גם מעקה ואמצעים למניעת החלקה.
רצפת גלריה – את רצפת הגלריה אפשר להקים משלל חומרים, ביניהם עץ, בטון או מתכת. הבחירה בכל חומר תיעשה על פי השימוש המתוכנן בגלריה והמשקל שיהיה עליה לשאת. הרצפה צריכה להיות חזקה מספיק כדי לתמוך במשקל האנשים והציוד שיהיה עליה, בו זמנית שהיא מפולסת ויציבה(בדקו כאן על מדה מתפלסת).
תקרת גלריה – התקרה יכולה להיות זו שכבר קיימת במבנה או תקרה חדשה תלויה. תקרה תלויה תשדרג את המראה של הגלריה וגם תבודד אותה מבחינה אקוסטית.
למה חשוב שמהנדס יתכנן קונסטרוקציה לגלריה?
תפקידו של המהנדס הוא בין היתר לוודא שהמבנה יציב, עומד בכל דרישות הבטיחות ומתאים לשימוש המיועד לו. מעורבותו בתהליך היא קריטית ממספר סיבות:
1. שמירה על שלמות המבנה: המהנדס יכול לקבוע מה המשקל המקסימלי שניתן יהיה להפעיל על קומת הגלריה, ויעצב את המבנה כך שיהיה בטוח לשימוש.
2. שיפור בטיחות המבנה: מהנדס יוכל להעלות עוד שלל הצעות לתוספות שיהפכו את הגלריה לבטיחותית יותר. לדוגמה מעקה או אפילו תאורה לשיפור הנראות.
3. עמידה בתקנים: המהנדס מכיר את התקנים הנוגעים לבניית גלריה, כולל גם תקנים בנושא נגישות, בהם הוא יתחשב במידת הצורך.
4. חיסכון במחיר: מהנדס שיעבוד על בניית קונסטרוקציה ברזל לגלריה יעשה כל שביכולתו כדי לעצב את הגלריה בצורה שתנצל את החלל הפנוי באופן מקסימלי (ניתן לקראו כאן על קונסטרוקציה לגבס)
. אך הוא יוכל גם לתת הצעות בנוגע לחומרים אחרים וזולים יותר שאולי מתאימים לבניית הגלריה שלכם, זאת על פי הצרכים שלכם.
מה עדיף – בניית גלריות ברזל או עץ?
ראשית אתם צריכים לשאול את עצמכם מה חשוב לכם – פונקציונליות או מראה, ואם המראה הוא זה שחשוב לכם, שאלו את עצמכם מה אתם רוצים להשיג עם החומר הנבחר; האם אתם מעדיפים מראה תעשייתי ומתקדם יותר בעזרת בניית גלריה מברזל או שאתם מחפשים להשיג מראה חם וקלאסי בעזרת עץ? אם הפונקציונליות היא השיקול העיקרי, ההמלצה שלנו היא ללכת על בניית גלריה מעץ עם לוחות MgO (סטרונג פלור). הלוחות האלה קלים ובו זמנית חזקים מאוד, עמידים בפני אש ורטיבות וידידותיים לסביבה.
יתרונות וחסרונות של בניית גלריה מעץ
רבים בוחרים לשדרג את החלל הביתי שלהם עם עץ, ומסיבה טובה. יש לו הרבה יתרונות, אך חשוב לציין גם כמה מהחסרונות שלו, שיראו לכם למה הוא מתאים דווקא לבית ולא תמיד למבנים מסוגים אחרים.
יתרונות | חסרונות |
חומר זול ביחס לבטון או ברזל, והוא אפשרות נהדרת לגלריה קטנה או בינונית זולה. | אורך חייו של העץ הוא קצר ביחס לחומרים אחרים, מה שלמעשה גורם לו להיות חומר יקר בטווח הארוך.
|
חומר טבעי שנעים לעין ויוצר תחושה חמימה ומזמינה. אפילו במבנה תעשייתי הוא יכול ליצור אווירה נעימה. | בניית קומת גלריה מעץ לא תתאים לכם אם אתם מתכננים להציב עליה מכשור כבד. יכולת נשיאת המשקל שלו היא נמוכה. |
קל משקל, וקל יותר לשנע ולהתקין אותו. | הוא נחשב לחומר דליק שעלול להוות סכנה בטיחותית במקרה של שריפה. לכן עץ של גלריה חייב לקבל טיפול בכימיקלים מעכבי בעירה. |
אפשר להגיע איתו לשלל עיצובים מיוחדים בעזרת חיתוכים בצורות ובגדלים שונים. | עלול לסבול עם הזמן מריקבון או מזיקים, מה שיחליש את המבנה כולו. על כן נדרשת תחזוקה. |
יתרונות וחסרונות של בניית גלריה מברזל
מי שמעוניין בגלריה שתוכל לשאת משקלים כבדים ללא שום בעיה, עדיף שיבחר בברזל. צריך עם זאת להיות מודעים לכך שגם לחומר זה יש יתרונות וחסרונות.
יתרונות | חסרונות |
חומר עמיד וחזק שיכול לתמוך במשקלים כבדים, לא נשחק עם הזמן ולא דורש תחזוקה. | מחיר הברזל עלול להיות יקר יותר מזה של חומרים אחרים, כמו עץ. |
לא דליק, משמע הוא משפר את בטיחות המבנה במקרה של שריפה. | הגלריה עצמה תהיה רועשת בגלל המתכת, ויתכן שתצטרך בידוד להפחתת רעשים. |
אפשר לעצב את הברזל בצורות ובגדלים שונים ולנצל את החלל בשלל דרכים יצירתיות. | זה לא החומר הכי אסתטי שיש, והוא מתאים בעיקר למי שמעוניין במראה תעשייתי. |
מחירון בניית גלריה – כמה זה עולה?
גודל הגלריה, סוג החומרים, השימוש המיועד שלה – כל אלה משפיעים בסופו של דבר על המחיר שתשלמו להקמתה. יחד עם זאת, לכל סוג של חלל מתאימה גלריה אחרת, וזה משפיע באופן ישיר על עלות בניית גלריה, כי זה למעשה יקבע ברוב המקרים באילו חומרים כדאי לכם להשתמש.
גלריה בחנות – עץ הוא חומר שמתאים הרבה יותר, מאחר שהוא מספק אווירה מזמינה.
גלריה במחסן – כאן מתאים יותר הברזל, שיכול לתמוך במשקלים כבדים בלי שום בעיה.
גלריה בבית פרטי – אפשר להקים אותה מעץ או מברזל על פי העיצוב הנוכחי של הבית כך שישתלב בו כמו שצריך.
גלריה בעסק – לכל סוג עסק תתאים גלריה אחרת, והשאלה היא מה ברצונכם לשדר בעזרת האלמנט שאיתו תקימו את הגלריה שלכם.
אז כמה עולה לבנות גלריה זולה? החומר הנבחר הוא עץ, והעלות לבניית גלריה בעזרתו היא כ-1,400 ₪ למ"ר. המחיר הזה כולל ציפוי לכה או שמן לעץ, אך חשוב לציין שיתכן כי תידרשו להשקיע בהוצאות נוספות, כמו הקמת קירות גבס, יצירת נקודות חשמל חדשות וכדומה. יש לקחת את זה בחשבון.
איך לחסוך ולהוזיל את העלות של בניית קומת גלריה?
יש כמה דרכים שבהן תוכלו להוזיל את עלות בניית קומת הגלריה מבלי לגרוע מרמת הבטיחות שלה.
1. בחירה בחומרים חסכוניים: זו הדרך הפשוטה ביותר להוזיל את עלות הגלריה, כשעץ נחשב זול יותר מאשר ברזל.
2. עיצוב אופטימלי ופשוט: מהנדס יוכל לסייע לכם לנצל את החלל שברשותם בצורה הטובה ביותר, כך שניתן יהיה להימנע מבנייה מיותרת. למשל פתרון מושלם הוא הקמת גלריה צמודה לקיר שכבר קיים.
3. הקמת גלריה קלה: ישנה אפשרות לרצף את הגלריה בלוחות דחוסים עם משקל עצמי נמוך. גלריה שכזו לא תתמוך עם זאת במשקל רב.
איך מחשבים את עלות הבנייה של הגלריה?
עלות בניית גלריה מברזל או עץ תהיה תלויה בכמה פרמטרים:
√ גודלה של הגלריה – על הפרמטר הזה אין צורך להרחיב יותר מדי – כדי לחשב תחילה כמה עולה בניית גלריה צריך להבין מה יהיה הגודל שלה, משום שזה ישפיע על כמות החומרים שבהם יהיה צריך להשתמש.
√ הצורה של הגלריה ומורכבותה – כל עוד בונים גלריה מלבנית פשוטה, אין סיבה שמחיר בנייתה יהיה גבוה מבחינת הפרמטר הזה. עם זאת, כשיש צורך ליצור צורה מיוחדת, הדבר מצריך תכנון מתקדם ועל כן מחיר הבנייה יעלה.
√ המטרה שלשמה בונים גלריה – אם הגלריה תשמש אתכם בסך הכול כחלל אחסון, אין סיבה שמחיר בנייתה יהיה יקר, משום שלא תצטרכו להשקיע יותר מדי בעיצוב. בניגוד לכך, אם אתם מתכננים להשתמש בגלריה כחלל לאירוח או כאזור שאליו יגיעו לקוחות בבית העסק שלכם, הרי שעליכם להקפיד על עיצוב מושקע, מה שישפיע על המחיר.
√ כושר נשיאה – האם הגלריה שלכם צריכה לתמוך במשקל רב? אם כן, הרי שיהיה צורך להשתמש ביותר חומרים כדי להקים אותה באופן שיעשה זאת. למשל, עמודי התמיכה יצטרכו להיות גדולים יותר.
√ גובה הגלריה – ככל שהגלריה תהיה נמוכה יותר, כך יהיה צורך בפחות חומרים לבנייתה – חומרים לבניית עמודי תמיכה ולבניית וריצוף מדרגות.