פירוק קיר גבס מבלי להרוס אותו – איתנו זה אפשרי
מתי בוחרים לפרק קיר גבס, איך אפשר לעשות את זה בלי להרוס את הלוחות על מנת שיהיה ניתן להשתמש בהם בשנית, כמה עולה פירוק קיר גבס והאם חייב לפרק קיר גבס שנרטב? על כל השאלות האלה תקבלו כבר עכשיו מענה.
רוב השיפוצניקים בוחרים לשבור קיר גבס עם קורנס (פטיש גדול) ולהסיר אותו בחתיכות ממקומו. לאחר מכן כל מה שנשאר לעשות זה להסיר חתיכות של גבס סביב הברגים, לשלוף את הפרופילים ולנקות את האזור מכל הלכלוך שנותר. פירוק קיר גבס בשיטה זו אולי יכול להיות מתאים לבית שאינו מאוכלס או למי שרוצה פשוט להקל על עצמו, אך אפילו בפרויקט שיפוץ בסדר גודל קטן, מומלץ שלא לעשות זאת כך. השיטה השנייה והמומלצת יותר היא קודם כל להסיר את ההברגות ולאחר מכן לשלוף את קיר הגבס בשלמותו, עם מינימום הרס, אבק ובלגן. אנחנו בחברת המשפצים בישראל דואגים לבצע עבודת שיפוץ מקצועית, נקייה ויעילה מבלי לגרום לכם לסבול מאי נוחות בביתכם, ונראה לכם בדיוק כבר עכשיו איך אנחנו מפרקים קירות גבס ללא שום בלגן.
פירוק קירות גבס במחיר מבצע – החל מ-50 ש"ח למ"ר
– עבודה מקצועית ונקייה באחריות מלאה
– מפרקים קירות מגבס ללא הרס
– אפשרות להעברת נקודת חשמל מקיר גבס
– 15 שנות ניסיון בעבודות שיפוצים
פגישה ייעוץ ללא התחייבות
לקבלת הצעת מחיר משתלמת חייגו לטלפון:
055-9380-185
לפני הכול – למה לפרק קיר גבס?
הסיבה העיקרית לפירוק קירות הגבס היא לפתיחת החלל שהקיר סגר, כך שיהיה שטח רב יותר למחייה במידה ואין צורך להפריד יותר בין חדרים. יחד עם זאת יש עוד סיבות רבות שמצריכות מכם לפרק את קיר הגבס, למשל קיר גבס שבור שברצונכם להחליף בקונסטרוקציה אחרת, קיר מגבס שיש מאחוריו תשתית חשמל שמצריכה עבודה או שינויים, או פירוק של קיר רטוב מגבס ושיש מאחוריו צינור שמצריך טיפול של אינסטלטור.
במקרה האחרון של פירוק קיר גבס שנרטב, שיפוצניק יצטרך לוודא קודם כל מהיכן בדיוק מגיעים המים ומה שיטת התיקון הנכונה – האם יש להחליף צינור תקול או שאולי צריך לבצע איטום מחדש. זה ישפיע בין היתר גם על כמות לוחות הגבס שיפורקו. כך או כך, בין אם יש רטיבות ובין אם אין, כל עוד צריך לעבוד מאחורי קיר הגבס יש לפרק אותו, שכן אי אפשר לבצע את התיקונים דרך הקיר עצמו כל עוד הוא עומד.
איך מפרקים קיר גבס ללא הרס?
אז איך בעצם אפשר לפרק קיר שלם מגבס מבלי להרוס אותו, בלי להשאיר לכלוך, בלי לעשות רעש, ואף עם האפשרות להשתמש בלוחות הגבס בשלב מאוחר יותר לעבודות גבס אחרות? אנחנו עושים את זה ב-5 שלבים, והנה הם כולם לפניכם.
√ שלב ראשון – חותכים את הפינות
הצעד הראשון של פירוק קיר גבס פנימי ללא לכלוך ובלגן הוא סימון עם להב מסורית בפינות של פלטות הגבס, כשהחיתוך עצמו של הלוחות יעשה עם סכין יפנית ייעודית לחיתוך לוחות גבס. בשלב זה מסירים גם את כיסויי השקעים והמתגים, ובמידה שיש קרניז או משקוף על הקיר צריך לפרק גם אותו. כך למעשה ניתן לבצע את הפירוק כולל הדלת מבלי להרוס שום חלק בקונסטרוקציה שהייתה קיימת.
√ שלב שני – מציאת הברגים או המסמרים
הברגים והמסמרים אמנם מסתתרים מאחורי קיר הגבס, אך זה לא אומר שאי אפשר למצוא אותם. אנחנו נעזרים במגנט שמאפשר לנו לזהות את מיקומי הברגים המדויקים, ואנו מסמנים אותם על גבי הקיר בעזרת מרקר או עיפרון. הברגים יהיו בדרך כלל ברוחב של 20-25 ס"מ אחד מהשני, כך שלפי גודל הקיר ניתן לצפות לכמות מסוימת של הברגות, וכך ניתן להסיר את כולם מבלי לשכוח אפילו אחד – על אף שגם זו אפשרות, ונתייחס לזה בהמשך.
√ שלב שלישי – הוצאת הברגים ומסמרים
בשלב זה אנחנו נעזרים במוט קטן ובפטיש כדי להסיר את המסמרים, או במברגה כדי להסיר את הברגים. אין צורך לחשוש מכך שאנו פותחים חורים בקיר, הם יהיו באזורים הקיצוניים של הלוח זה הכל על מנת לשלוף את המסמרים והברגים, כשההרס הוא מינימלי. אנחנו מתחילים עם המסמרים והברגים העליונים והקשים ביותר להסרה, עוצרים באמצע גובה הקיר ואז שולפים את המסמרים והברגים מהרצפה ומתחתית הקיר ועד לאותה נקודה שבה עצרנו – זאת אלא אם כן עושים פירוק קיר גבס ללא חיבור לרצפה. אחרי שאנחנו מסיימים עם שלב זה שום דבר לא יחזיק את הקיר במקומו.
√ שלב רביעי – שליפת הגבס בשלמותו
אפילו כשאין הברגות שמחברות את קיר הגבס למקומו, עדיין צריך להפעיל קצת כוח כדי לפרק אותו. בשביל זה משתמשים בלום כדי לשלוף את החלק התחתון שלו מהפרופילים, וזה מתבצע די בקלות. בשלב זה מוודאים שלא נותרו ברגים או מסמרים שפוספסו בצעדים הקודמים, ואם יש, צריך להוציא אותם כעת. כמובן שאם זה היה למשל קיר מגבס סביב טלוויזיה, עדיף להוריד אותה לפני שמסירים את קיר הגבס עצמו.
√ שלב חמישי – הסרת שכבת הבידוד והפרופילים
שכבת בידוד תימצא רק כשעושים פירוק קיר גבס אקוסטי, מאחוריו יש צמר זכוכית. אין שום צורך בכלים מיוחדים לביצוע הפירוק, שכן צמר הזכוכית יוצא בקלות. מסירים גם את הפרופילים, ולאחר מכן נותר רק לנקות את הלכלוך המועט שנוצר בעקבות הפירוק – זה הכל, ואין שום פסולת שדורשת פינוי בתוספת מחיר.
פירוק קיר גבס מחירון ומידע נוסף
הגורם העיקרי שמשפיע על עלות פירוק קיר הגבס הוא דבר ראשון הגודל והעובי של הקיר – ככל שהקיר גדול ועבה יותר, כך המחיר לפירוק יעלה. קבלן שיפוצים מומלץ יתייחס גם לגישה הקיימת לקיר – ככל שהגישה קלה יותר, כך המחיר ירד. במידה והעבודה תיעשה על ידי הריסת הקיר כולו, תשלמו על פירוק קיר גבס עלות שתכסה גם את פינוי הפסולת. אם אנחנו נדרשים להעביר נקודות חשמל או צנרת לאזור אחר, כמובן שתצטרכו לשלם גם על כך. לפניכם מחירון שיעזור לכם להבין כמה תצטרכו לשלם על עבודה שכזו.
סוג עבודת הפירוק לקיר הגבס | מחיר |
פירוק קיר גבס כמה עולה למ"ר המחיר תקף לפירוק של קיר גבס חד-קרומי. | 100 – 50 ₪ למ"ר |
כמה עולה להוריד קיר גבס בממוצע המחיר כולל פינוי פסולת במידת הצורך. | 500 – 200 ₪ |
כמה עולה העברת נקודת חשמל מקיר גבס המחיר לא כולל שבירת קיר ופירוק. | 450 – 350 ₪ |
קיר גבס נרטב – האם צריך לפרק את כולו?
רבים משערים שרטיבות בקיר הגבס מצריכה פירוק של כולו, אך זה לא תמיד נדרש. עוד לפני שחושבים על פירוק קיר מגבס רטוב צריך קודם כל לבדוק מה מידת הנזק. ראשית, יש לנסות לייבש את הקיר ולראות האם יישארו כתמים, אזורים נפוחים או התפוררות. לעיתים ניתן פשוט לבצע חידוש קירות: להחליק את הקיר בשפכטל, ללטש ולצבוע אותו. עם זאת, במקרה של הצפה בחדר האמבטיה למשל, אי אפשר להימנע מביצוע פירוק קיר אטום לרעש, אך ניתן לצמצם את העבודה רק לחלקו התחתון של הקיר. כל עוד הלוחות האחרים שלמים, אין סיבה לפרק אותם, וניתן פשוט להחליף את הלוח הרטוב.