מתי צריך להזמין קבלן שיקום בטונים?
"המשפצים בישראל" מבצעים עבודות שיפוצים רחבות, הכוללות גם עבודות של שיקום בטון. קבלנים מקצועיים שיבצעו אצלכם את העבודה, הם קבלנים מיומנים ובעלי שם, שמבצעים את העבודה עם כלי העבודה האיכותיים והמתקדמים ביותר. אז מתי צריך לבצע שיקום מחיצות בטון, מה קורה אם מזניחים את המצב הקיים ומה שלבי העבודה הנדרשים? כל מה שאתם צריכים לדעת, ממש כאן לפניכם:
שיקום בטון בבניינים במחירים מיוחדים לועדי בתים!
שיקום בטון מוחלק או חשוף
משקמים את כל סוגי הבטון
שיקום קירות בטון הרוסים
לקבלת הצעת מחיר משתלמת חייגו: 055-9380-185
מתי צריך לבצע שיקום בטון חיצוני ?
כאמור, השאלה הראשונה שצריך להעניק לה תשובה היא מתי צריך לבצע שיקום עמודי בטון? אם כן, תהליך השיקום הינו חלק בלתי נפרד מהתחזוקה של עמודי הבניין שלכם. לרוב הבקשה לשיקום הבטון עולה בעת שמבחינים הדיירים כי ישנם ברזלים בולטים הדורשים שיקום. הבטון, מטבע הדברים, הינו חומר שצריך ויכול להיות אטום. מה שקורה בפועל לא אחת הוא שבעקבות ביצוע לא נכון של העבודה, צצות בעיות. כך לדוגמא עם ברזלים המשתקפים כלפי חוץ. עבודת בטון תקינה היא עבודה המבוססת על ברזלים אטומים בתוך העמודים או הקירות, כאשר העובי המומלץ של בטון הוא 5 ס"מ של יציקת שכבת בטון.
מה קורה במידה ומזניחים את המצב הקיים?
מה קורה במצבים של הזנחה ואי ביצוע שיקום בטונים? הברזל יכול להתחיל להתנפח, בזמן שהבטון לאט מתנתק מהברזל. בהמשך מצטברת לה קורוזיה וכך המצב הופך חמור יותר. זיכרו כי תפקידו של הברזל הוא לשמר ולתחזק את עמידות וחוזק המבנה, כך בעת שהברזל נחלש, כך גם כל החוזק של המבנה. אי שיקום קירות בטון בזמן מביא לכך שיחסי העמידות משתנים, מופעלים לחצים והמבנה עומד בסכנה ממשית של קריסה או פגיעות קשות אחרות.
מתי מתבצע שיקום רצפות בטון?
תהליך זה יתבצע במקרים בהם נדרש שיקום של רצפות בחדרי קירור, במקרים בהם נדרשת עבודה של ציפוי בטון במטרה למנוע שחיקה מהירה של הרצפה או במקרים בהם נדרשים תיקונים משמעותיים בעקבות בקעים או סדקים שנוצרו.
ומה קורה עם שיקום תקרת בטון? יש לבדוק תחילה כי הבעיה בתקרה אינה מתרחשת גם בתקרה של קומת הקרקע. לעתים ישנה בעיה מערכתית בבניין כך שחשוב לבדוק את הימצאותה בכל תקרה ותקרה. איתור הבעיה יבוסס על ניסיון למצוא כשלים כדוגמת בליטות של טיח, האם ישנן רטיבויות שהצליחו לחדור אל הבטון ובהתאם גם אם נחשפו ונפגעו הברזלים.
שיקום בטון 651 אל מול 650 – מה ההבדל?
השיקום לבטון 651 מיועד לתיקונים שהעובי שלהם כ-5 ועד 30 מ"מ. לעומת זאת, שיקום עבור בטון 650 מיועד לתיקונים בעובי 10-80 ס"מ.
מתי מבצעים שיקום לבטון המוחלק?
שיקום בטון מוחלק מתבצע בעקבות שחיקה הנגרמת לאורך זמן. מצד אחד, החומר חזק מאד ויכול לשרת אתכם להמון שנים, אך מצד שני לא אחת צצים בו סדקים ועל כן נדרשת עבודת תחזוק. למרות שהוא יכול לשאת על גבו משקלים רבים, משקלים אלו לא אחת גורמים לפגיעה חזותית בו. במקרים אלו מומלץ לבצע שיקום לבטון.
השלבים בדרך לשיקום הבטון
איך מבצעים שיקום קיר בטון בבניין משותף? כל השלבים יבוצעו על ידי קבלנים מקצועיים שיפתרו את הבעיה וישמרו על עמידות המבנה. לפניכם השלבים:
א. השלב הראשון יהיה לבצע עבודה מקדימה יסודית שכוללת ניקוי של חלקי הטיח המתקלפים ושל חלקי בטון שנוטים להתפורר וליפול.
ב. השלב השני כולל עבודה משמעותית יותר של חציבה המתבצעת מסביב לברזל. את העבודה מבצעים באמצעות פטיש קטן.
ג. בהמשך, תתבצע גם עבודת ניקוי של הברזל באמצעות מברשות ייחודיות המבוססות על פלדה או דיסק.
ד. שימו לב כי לא אחת ישנם מקרים חריפים שצריך לטפל בהתאם: כך לדוגמא עם ברזל שאיבד כרבע ויותר מגודלו המקורי. במקרים כאלו, צריך לקשור אותו או לשלב מוטות חדשים.
ה. שיקום בטון חשוף ממשיך עם מריחה של חומרים ייחודים הנבחרים בהתאם למצב הספציפי
ו. המשך העבודה יכלול עבודות טייח על האזורים בהם בוצעה העבודה, כאשר החומרים המומלצים ביותר הם תערובות של חול עם מלט ודבק. מיד לאחר מכן, תתבצע הרטבה של הבטון.
ז. השלב הסופי יתבצע רק לאחר שכל האזור יהיה יבש לחלוטין. בשלב זה יתבצעו עבודות דקורטיביות ברמת עבודות גמר עם ביצוע של צבע או שליכט.
מחיר שיקום בטון כולל את תיקון הסדקים, כאשר המחיר למטר נע בין 2500-3500 שקלים.