שיקום מבנים מסוכנים – מחזירים את המבנה לחיים
אחד התפקידים של כל עירייה ורשות מקומית היא לדאוג לבטיחות של כלל התושבים וכלל השוהים בתחומיה. במסגרת התפקיד מתבצעת מעת לעת בדיקה של מבנים החשודים כמסוכנים. אם וכאשר מבנה מוכרז כמסוכן, על הבעלים של המבנה חלה החובה לתקן את הליקויים הקיימים בו. שיקום מבנים מסוכנים חייב להתבצע בצורה מקצועית ולקבל בסיום העבודה אישור של מהנדס. קבלני השיפוצים של המשפצים בישראל אמונים על ביצוע עבודות שיקום במבנים שהוכרזו כמסוכנים. מהן אמות המידה לקביעת רמת הסיכון של מבנה? מה המשמעות של הגדרת מבנה כמסוכן עבור בעלי המבנה? מהם השלבים החשובים בדרך לשיקום המבנה? את כל התשובות תמצאו כאן.
הזמינו קבלן שיקום מומלץ לשיקום מבנה שהוכרז כמסוכן
עבודות שיקום מכל הסוגים מחיר הכי זול!
ביצוע תיקונים על פי הפירוט בצו הסרת הבמנה המסוכן
פגישת ייעוץ בחינם וללא התחייבות!
שירות בפריסה ארצית רחבה
לקבלת הצעת מחיר משתלמת חייגו לטלפון:
055-9380-185
מהו מבנה מסוכן ומי אחראי לביצוע התיקונים הנדרשים
כאשר מבנה כל שהוא מוגדר מבנה מסוכן המשמעות היא שהמבנה עצמו, בנסיבות כאלה ואחרות, עלול לגרום לנזקים הן לשוהים בו והן למי שנמצא בסביבתו. חשוב לציין כאן שלא מדובר במבנה מסוכן למגורים שיש לפנות אותו אלא במבנה מסוכן שיש לבצע בו תיקונים שיפחיתו את פוטנציאל הפגיעה שלו. על פי ההגדרה מבנה מסוכן הוא מבנה שחלקי טיח או אריחים ממנו עלולים ליפול על עוברי אורח. גם גג לא תקין, שבילים מסוכנים בחצר ובעיות מבניות אחרות בשטחים הציבוריים עלולים לגרום לעירייה להכריז על המבנה כמסוכן. מי שאחראי לביצוע התיקונים הם הדיירים עצמם. הם מחויבים לבצע עבודות שיפוץ שונות ואת כלל התיקונים הנדרשים בתוך כשלושה חודשים מרגע ההכרזה על המבנה כמסוכן.
משמעות מבנה מסוכן לדיירים, לשוהים במבנה ולעוברי אורח
משמעות ההגדרה של מבנה כל שהוא כמבנה מסוכן היא שנפילה של חלקים ממנו, או לחילופין מעידה של מאן דהו במדרגות או בשטחים הציבוריים של המבנה, עלולה לשמש עילה לתביעה כנגד כלל הדיירים. שום חברת ביטוח לא מבטחת מבנה מסוכן וכל סכום פיצויים שיפסוק בית משפט לטובת מי שנפגע ישולם על ידי הדיירים עצמם. חשוב לציין כאן שאם מבנה הוכרז כמבנה מסוכן והבעלים שלו נמנעו מלטפל בתקלות שהוזכרו בצו שהוצא כנגד המבנה, הבעלים של המבנה חשופים לתביעה משפטית מצד הרשות המקומית עצמה, לתשלום קנסות כבדים ואף לעיקול הנכס מהדיירים.
שיקום מבנים מסוכנים – השלבים בדרך לשיקום
הצעד הראשון עם קבלת הצו הוא למצוא קבלן שיפוצים מומלץ שמתמחה בתחום ויכול לטפל בכל התקלות. אחרי שתתקבל הצעת המחיר לתיקון יהיה צורך לערוך אסיפת דיירים, לקבל החלטה על התיקון ולאסוף מהדיירים את סכום הכסף הנדרש. אם יש דיירים סרבנים ניתן לטפל בהם באמצעים משפטיים. מומלץ להסתייע לשם כך באגודה לתרבות הדיור. השלב הבא של שיקום מבנים מסוכנים הינו ביצוע העבודות עצמן. עם סיום העבודה יפעלו הדיירים או הקבלן המבצע להזמין בדיקה של המבנה על ידי מהנדס מוסמך מטעם העירייה. אחרי אישור המהנדס יבוטל הצו ואיתו כל הסנקציות האפשריות.
איך להסיר צו של מבנה מסוכן?
כאמור, צו מבנה מסוכן שהוצא על ידי מהנדס העיר יכול להתבטל אך ורק אחרי השלמת עבודות התיקונים על פי הפירוט בצו עצמו. ביטול הצו לא יכול לצאת לפועל בטרם אישור מהנדס מטעם העירייה שהתיקונים אכן בוצעו על פי הנדרש. הסרת צו מבנה מסוכן היא השלב האחרון והמסכם בתהליך השיפוץ של המבנה.
אם יש לכם עניין לבצע ביטול צו מבנה מסוכן שהתקבל כנגד מבנה המגורים שלכם, אתם בדיוק במקום הנכון. צרו קשר כעת ונציגים של המשפצים בישראל – קבלני שיפוצים מומלצים, יחזרו אליכם בהקדם. קבלני השיפוצים שלנו יבדקו את המבנה, יעריכו עלויות של שיפוצים ויבצעו את עבודת השיפוצים שתאפשר בהמשך להסיר את צו המבנה המסוכן.